İspanya LaLiga'da Real Madrid, sahasında Cadiz'i konuk etti. Real Madrid'de Arda Güler ilk 11'de başladığı maçta 66 dakika sahada kaldı. Başkent ekibi, Cadiz'i 3-0'la geçti. Barcelona'nın Girona'ya 4-2 kaybetmesinin ardından Real Madrid şampiyonluğunu garantiledi.

Real Madrid'e galibiyeti getiren golleri 50'de Brahim Diaz, 68'de Bellingham ve 90+3'te Joselu kaydetti.

Real Madrid şampiyonluğunu ilan etti

Ligde liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, Barcelona'nın Girona'ya 4-2 kaybetmesinin ardından ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Puan farkı 13 oldu

La Liga'nın 34. haftasında sahasında Cadiz'i 3-0 mağlup ederek puanını 87'ye çıkaran Real Madrid, Barcelona'nın deplasmanda Girona'ya 4-2 mağlup olmasıyla en yakın rakibi Girona ile arasında 13 puan fark oldu.

Ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Real Madrid'in ardından Girona 2. (74 puan), Barcelona ise 3. (73 puan) sırada bulunuyor.

Lig kupasını 36. kez müzesine götürdü

Ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Real Madrid, 36’ncı kez lig kupasını kazanmış oldu. Son 5 sezonda 3’üncü kez şampiyonluğa uzanan Madrid, bu sezon da İspanya Süper Kupası ile birlikte ikinci kez kupa sevinci yaşamış oldu.

Aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de yarı finalde yer alan eflatun-beyazlılar, Süper Kupa'nın ardından kulüpler bazında Avrupa'nın 1 numaralı kupasını da müzesine götürerek sezonu 3 şampiyonlukla tamamlamayı hedefliyor.

Arda Güler'in ilk kupası

Milli oyuncu Arda Güler, Real Madrid formasıyla bu sezon İspanya Süper Kupası’nın yanına bir de lig şampiyonluğunu ekledi. Kariyerindeki ilk lig kupasını kazanan 19 yaşındaki genç futbolcu, daha önce Fenerbahçe formasıyla da Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmıştı. İspanyol devindeki ikinci kupasını kazanan Güler, şu ana kadar ligde 7 maçta forma giyerken 2 gol kaydetti.

Durmuş Ali Çolak: "Türk futbolunu, futbolun içinden gelenler yönetmeli" Durmuş Ali Çolak: "Türk futbolunu, futbolun içinden gelenler yönetmeli"

Mükemmel bir sezon geçti

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Cadiz maçının ardından basına yaptığı açıklamada, "La Liga mükemmel geçti. Çok az hata yaptık. Bu sınırlı bir mutluluk çünkü önümüzde çarşamba günü oynayacağımız (Bayern Münih maçı) çok önemli bir maç var. Hepimizin aklı yüzde 100 o maçta." dedi.

Kaynak: AA