Real Madrid'in önemli futbolcusu Vinicius Junior'un, Osasuna ile oynanan maçta maruz kaldığı ırkçı tezahüratlar sonrasında kulübün federasyona başvurduğu öğrenildi. Vinicius Junior'a karşı yapılan ırkçı tezahüratlar maç raporuna eklenmediği için, Real Madrid yetkilileri hakemi federasyona şikayet etti.

Ntvspor'un haberine göre; LaLiga lideri Real Madrid, deplasmanda Osasuna'yı 4-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Vinicius Junior, kaydettiği 2 golle galibiyete önemli katkı sağladı.

Maç sırasında Vinicius Junior'a yönelik ırkçı tezahüratlar, Real Madrid cephesinde büyük tepkilere neden old Vinicius Junior daha önce de birçok maçta rakipleri tarafından benzeri davranışlara maruz kalmıştı. 

Hakemi de şikayet ettiler

Real Madrid, maç raporunda Vinicius Junior'a yapılan ırkçı sözlere yer verilmemesiyle ilgili hakem Juan Martinez Munuera hakkında İspanya Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi'ne şikayette bulunduğunu duyurdu.

Vinicius Junior'a yönelik ırkçı sözlere karşı daha önce takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti de açık desteklerini belirtmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ