Togg Almanya satış tarihi açıklandı Togg Almanya satış tarihi açıklandı

Bu yeni modelin bir SUV araç olacağı açıklandı. Renault Grubu, Latin Amerika, Kuzey Afrika, Türkiye ve Hindistan gibi dört farklı bölgede esnek ve çoklu enerji kaynaklarına sahip yeni bir modüler platforma yatırım yapmayı planlıyor ve bu platform Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek.

Grup, 2027 yılına kadar uluslararası pazarda satılan birim başına net geliri 2019 seviyelerine göre iki katına çıkarmayı hedefliyor ve Bursa'da üretilecek olan SUV modelini diğer ülkelere ihraç edecek.

Bu yeni SUV modeli 4 ila 5 metre uzunluğunda bir araç olacak. Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive, bu yeni modüler platformun Latin Amerika, Türkiye, Fas ve Hindistan gibi dört endüstriyel bölgede kurulacağını açıkladı.

Platform, 4 farklı dingil mesafesi seçeneği ve 3 metre uzunluğundaki arka ünitelerle geniş bir çeşitlilik sunacak. Ayrıca, önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli modeller için içten yanmalı motorlar, esnek yakıt (E85), LPG, gelişmiş hafif hibrit (48V) ve tam hibrit seçeneklerini destekleyecek.

Bu platformun amacı, tüketim ve karbon emisyonları açısından daha fazla verimliliği hedeflemektir.

Renault Grubu, yeni SUV modelinin detaylarını Aralık ayında açıklamayı planlıyor ve bu aracın ihracat pazarlarını daha da artırmasını bekliyor. Bursa'daki Oyak Renault fabrikasının esnek bir üretim yapısına sahip olduğunu belirten Renault Grope Türkiye CEO’su ve Oyak Renault Yön.Kur.Başkanı Jan Ptacek, bu fabrikanın üretiminin yüzde 80'inin ihracata yönelik olduğunu söyledi. 2023 yılında yaklaşık 250 bin araç ürettiklerini ve bu yılın ilk 9 ayında aynı rakama ulaştıklarını belirten Ptacek, ilk hedeflerinin 380 bin adetlik kurulu kapasiteyi doldurmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)