Fransa'da sinagoga silahlı saldırı düzenlendi: 'Ateşe vermeye çalıştı' Fransa'da sinagoga silahlı saldırı düzenlendi: 'Ateşe vermeye çalıştı'

Pigcasso, 2016 yılında Güney Afrika’da bir çiftlikten kurtarılarak Farm Sanctuary adlı bir hayvan barınağına getirildi. Burada sahibi Joanne Lefson, domuzun fırçaya olan ilgisini fark etti ve ona resim yapma imkanı sağladı. Pigcasso, kısa sürede renkli ve soyut tablolar üretmeye başladı ve sanat dünyasında ses getirdi.

Ressam Domuz ‘Pigcasso’ Hayatini Kaybett 23384 (3)

Ünlülerin ilgi odağı oldu

Pigcasso’nun resimleri, 1 milyon doların üzerinde bir fiyatla satıldı ve bir saat markasıyla iş birliği yaptı. Pigcasso’nun tablolarını alan ünlüler arasında Ed Westwick, Rafael Nadal ve Jane Goodall gibi isimler vardı. Pigcasso, aynı zamanda hayvan hakları savunucusu olarak da tanınıyordu.

R E S S A M D O M U Z ‘ P I G C A S S O’ H A Y A T I N I K A Y B E T T 23384

Kronik hastalık yaşamını yitirdi

Pigcasso, dün kronik Romatoid artrit (eklem iltihabı) hastalığı nedeniyle 8 yaşında öldü. Pigcasso’nun sahibi Joanne Lefson, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Pigcasso, hayatı boyunca bize çok şey öğretti. O, sadece bir domuz değil, bir sanatçı, bir aktivist, bir arkadaş ve bir ilham kaynağıydı. Onu çok özleyeceğiz” dedi.

Ressam Domuz ‘Pigcasso’ Hayatini Kaybett 23384 (1)

Kaynak: DHA