Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kaldığı maçı değerlendirdi. Özellikle Abdulkadir Parmak ile Mertens arasındaki penaltı pozisyonuna odaklanan ünlü yorumcu, maçın kritik anlarını analiz etti.

Dilmen Haber Ici

Dilmen, Okan Buruk'un Zaha'ya gösterdiği sabrı vurgulayarak, "Hakim Ziyech de olsanız, Zaha da olsanız hangi kulüpte olduğunuzu bileceksiniz. Galatasaray'da oynuyorsunuz." şeklinde görüş belirtti.

dilmen haber-4

Ayrıca, Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolcuların özveri düzeylerini karşılaştırarak, Fenerbahçe oyuncularının daha fazla özveri gösterdiğini ifade etti.

dilmen-4

Rıdvan Dilmen, maçın en çok tartışılan penaltı pozisyonuna ilişkin net ifadeler kullandı. Pozisyonun penaltı olduğunu belirten Dilmen, "Hakemin skoru 2-0'a getirebilecek penaltı pozisyonunu vermemesi bence skoru etkiledi." dedi.

dilmen-3

Abdulkadir Parmak'ın elle müdahalesini değerlendirerek, "Oyuncu düştü ama orada eli vücuttan çok açıldı. O top da Mertens'e gelmişti. Bu hamle, rakibinin avantajını kaybetmesine neden oldu." yorumunu yaptı.

dilmen haber-3

Ünlü yorumcu, pozisyona VAR'ın müdahale etmesi gerektiğini savunarak, "Acaba Halil Dervişoğlu, Abdulkadir Parmak'a faul mü yaptı diye baktım ama o zaman da VAR'ın çağırması gerekiyor." ifadesini kullandı.

dilmen 9

Dilmen, kuralın muhtemelen penaltı olduğunu belirtip, "Benim futbol ölçülerime göre pozisyon penaltıydı. Kural da muhtemelen öyle diyordur. Tabi maç 2-0 olacaktı o zaman rahatlayacaktı." şeklinde görüş bildirdi.

dilmen 7

Son olarak, Kerem Aktürkoğlu'nun kırmızı kartıyla ilgili konuşan Dilmen, "Kerem'in ikinci sarı kartı doğru. İlkini itiraz mı gördü bilmiyorum. O yüzden yanlış kart değil." dedi.

Kaynak: MEHMET BEYTÜL