Kaza, Rize'nin merkezine bağlı Gülbahar Mahallesi'nde meydana geldi. M.T.'nin kullandığı 53 DF 174 plakalı Ford marka hafif ticari aracın freni patladı ve yokuş aşağı kaymaya başladı. Gittikçe hızlanan araç önce yokuşta bulunan kurs binasına, ardından park halindeki 53 HL 592 plakalı Fiat marka araca ve 53 DK 868 plakalı Isuzu marka kamyonete çarptı.

Sakız denmişti: "İkram edilen şekerlemeyi geri çevirmeyen emniyet müdürü nezaketen aldı" Sakız denmişti: "İkram edilen şekerlemeyi geri çevirmeyen emniyet müdürü nezaketen aldı"

Araba Yıkayan Kadın Apartman Duvarına Sıkıştı

Çarpmanın ardından yol kenarında araba yıkayan M.Ş., araç ile apartmanın duvarı arasına sıkıştı.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralanan M.Ş. ve sürücü M.T. ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Kazanın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte freni patlayan aracın kontrolünü kaybetmesi ve yokuş aşağı kayması olarak tahmin ediliyor.

Yaralıların Durumu Nasıldır?

Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun stabil olduğu öğrenildi.

Bu Kazadan Ders Almak Gerekir

Bu kaza, freni patlayan araçların ne kadar tehlikeli olabileceğini gösteriyor. Araç sahipleri araçlarının frenlerini düzenli olarak kontrol ettirmeli ve frende herhangi bir arıza hissettiklerinde derhal tamir ettirmelidir.

Kaynak: İHA