ROKETSAN, yerli savunma sanayii yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Şirket, yeni nesil mini insansız hava araçlarına ve patlayıcı düzeneklerine karşı koruma sağlayan ROKETSAN ALKA Ağ Yetenekli Silah Sistemi için bilgi verdi. ALKA'nın özellikleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.

ALKA Ağ Yetenekli Silah Sistemi, hedefleri etkisiz hale getirebilme yeteneğine sahip olmak için lazer ve elektromanyetik dalgaları kullanıyor. Bu sistem, hedefleri tespit etmek ve izlemek için radarlar ve elektro-optik kameraları kullanıyor. Ayrıca yapay zeka desteğiyle otomatik hedef tespiti ve izleme yapabiliyor.

ROKETSAN'ın açıklamalarına göre, lazer silahı 750 metre menzile sahip olarak tasarlandı. Ayrıca, elektromanyetik silahla birlikte kullanıldığında geniş bir alanda İnsansız Hava Aracı (İHA) tehditlerini engelleyebilmek. Sosyal medyada yapılan paylaşımda, silahın testleri gerçekleştirilirken elde edilen sonuçlar gözler önüne serildi.

Sistem, mobil ve sabit kullanıma uygun bir tasarıma sahiptir. Araç üzerine ya birleşik şekilde ya da kule ve kabin olarak yerleştirilebiliniyor. Bu da tek veya iki kişi tarafından kullanılmasına olanak tanıyor.

Lazer silahıyla 750 m tahrip menzili
EKS ile mini / mikro İHA tehditlerini engelleme
Radar ile alçaktan ve yüksekten uçan IHA tespit ve takip
Hedef üzerinde tahrip edilecek bölge seçimi
Yapay zeka ile görüntü üzerinden otomatik hedef tespiti ve takibi

ROKETSAN’ın açıklamasına göre ALKA; askeri birlikler, havaalanları, enerji tesisleri, kamu binaları ve meskun mahallerin korunmasında kullanılabilecek. Düşük maliyetli atış özelliğiyle birlikte standart silahlara alternatif olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ