MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Rus resmi haber ajansı TASS’ın bildirdiğine göre ikilinin görüşmesinde Gazze’deki son durum ele alındı.

Uluslararası gündemdeki diğer bazı güncel konularında görüşüldüğünü bildiren Rus Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ikilinin acil ateşkes sağlanması ve Filistinlilere acil yardım sağlanması hususunda görüşme yaptıklarını, Gazze Şeridi'nde devam eden silahlı çatışmaya dair kaygıların dile getirildiği belirtti.

Putin, Rusya'nın Harkiv'i ele geçirmeyi planlamadığını söyledi Putin, Rusya'nın Harkiv'i ele geçirmeyi planlamadığını söyledi

RUSLARIN TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Bu arada Gazze’deki Rusya vatandaşlarının tahliyesi de sürüyor. Gazze Şeridi’nden Mısır’a geçen Ruslar buradan da ülkeleri Rusya’ya uçakla tahliye ediliyor.

Refah kontrol noktasından tahliye edilen 117 Rus'tan oluşan kafile, Kahire'den kalkan Acil Durumlar Bakanlığı'na ait uçakla Moskova'nın Domodedovo havaalanına geldi. Rus vatandaşlarına uçuş sırasında Bakanlığın sağlık görevlileri ve psikologların da eşlik ettiği bildirildi.

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)