Rusya’da yaşanan sel felaketinin ardından zararın bilançosu ortaya çıktı. Rus operasyonel hizmetlerin, ülkenin resmi haber ajansı TASS'a verdiği demeçte, Rusya'da sular altında kalan konut sayısının 14.700'ü aştığını ifade etti.

12.300 evin hâlâ sular altında kalmasıyla Orenburg Bölgesi'nin en çok etkilenen bölge olduğuna dikkat çeken resmi kaynak, ayrıca bahar selinin başlangıcından bu yana 38.302 Rus'un su altında kalan bölgelerden ve sel basma potansiyeli yüksek olan yerleşim yerlerinden tahliye edildiğini de belirtti.

Tarladan yurt dışına 50 TL’ye yurt içine ise 80 TL’ye satılıyor! Tarladan yurt dışına 50 TL’ye yurt içine ise 80 TL’ye satılıyor!

NE OLMUŞTU?

Nisan ayının ilk haftasında Rusya’da sel felaketi yaşanmış, Moskova yönetimi, Orenburg bölgesinde meydana gelen sel felaketiyle başa çıkmak için federal acil durum ilan etmiş, diğer üç bölgede de olası sel baskınlarına karşı teyakkuza geçmişti.

Rusya Sel

Rusya'nın Ural Dağları, Sibirya ve komşu Kazakistan'ın bazı bölgeleri, son on yılların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu felaket, Ural Nehri'nin eriyen sularıyla Hazar Denizi'ne döküldüğü bölgede etkisini gösteriyor. İlk başlarda sel nedeniyle 10 bin kişi tahliye edilirken, iki şehirde sel suları yükselmişti.

Navigasyon faciası! Uçurumdan yuvarlanıp yanarak can verdiler: 4 ölü, 17 yaralı Navigasyon faciası! Uçurumdan yuvarlanıp yanarak can verdiler: 4 ölü, 17 yaralı

Ural Dağları'ndan doğan Ural Nehri, eriyen suların etkisiyle kabarıp Orsk şehrinde bir baraj setini aşmıştı. Orsk Belediye Başkanı Vasily Kozupitsa, şehirdeki ikinci nehir olan Yelshanka'nın da taştığını belirtmişti. Şehirdeki 6.100'den fazla kişi tahliye edilirken, 40 okuldan on beşi sular altında kalmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bölge valileriyle görüşerek Acil Durumlar Bakanı Alexander Kurenkov'a bölgeye uçma talimatı vermişti. Kremlin, Kurgan'da ve Tyumen'deki sel felaketine hazırlıklı olunması gerektiğini duyurmuştu. Kurgan'da 310,000 kişi yaşamaktadır ve yetkililer, nehir kenarındaki bir mahallede yaşayanlara acilen tahliye emri vermişti.

Filistin bayrağını indirmeye çalışan İsrail askeri havaya uçtu!... Filistin bayrağını indirmeye çalışan İsrail askeri havaya uçtu!...

Orenburg bölgesi valisi Denis Pasler, bu sel felaketinin bölge tarihinde kaydedilen en kötüsü olduğunu belirtti. Pasler, Ural Nehri boyunca sel felaketinin 2,400 km boyunca devam ettiğini ve ilk başlarda Orenburg bölgesinde yaklaşık 21 milyar ruble (227 milyon dolar) zarara neden olduğunu ifade etti.

Sıfırdan başlayarak 12 ayda 1 milyon dolar kazanmak için yola çıkmıştı! Kazandığı para gündem oldu... Sıfırdan başlayarak 12 ayda 1 milyon dolar kazanmak için yola çıkmıştı! Kazandığı para gündem oldu...

Orenburg'da en az 4.000 kişi tahliye edilmiş, 2,000 ev sular altında kalmıştı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, sel felaketinin ülkenin 80 yıldır yaşadığı en büyük doğal afet olduğunu açıkladı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un da sel felaketinden etkilenen Rusya'ya başsağlığı dilemişti.

Diğer bölgelerde de sel uyarıları yapılırken, durumun hızla kötüleşebileceği uyarısında bulunulmuştu. Orenburg Belediye Başkanı Sergei Salmin, selin hızla yükseldiğini ve durumun kritik olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki günlerde sel seviyesinin daha da artacağını belirtmişti.

Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

İmplant tedavisinde vida beynine saplandı: Yaşaması mucize! İmplant tedavisinde vida beynine saplandı: Yaşaması mucize!

Muhabir: MEHMET POYRAZ