Rusya: Macron ve bazı Batılı liderler, Moskova'daki terör saldırısının suç ortağı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısıyla ilgili bir açıklama, Telegram kanalı aracılığıyla yayınladı.

Yunanistan hükümeti ABD’den 20 adet F-35 savaş uçağı alımını onayladı Yunanistan hükümeti ABD’den 20 adet F-35 savaş uçağı alımını onayladı

Medvedev, terör eylemini gerçekleştirenlerin yakalandığını belirterek, "Bu kişiler inançları uğruna ölmeye hazır din fanatikleri değil. Bunlar, az para karşılığında kiralanan ve eğitilmiş suikastçılardır." şeklinde ifade etti.

Medvedev, saldırının gerçek organizatörlerinin Ukrayna yetkilileri olduğunu ve halen DEAŞ'ın gölgesinde saklandığını ileri sürdü. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve bazı Batılı ülke liderlerinin, yapılan saldırının "suç ortağı" ve "sponsorları" olduğu yorumunda bulundu.

Medvedev, Macron'un söylemi ve eylemlerini 22 Mart'taki terör saldırısının suç ortağı olarak nitelendirdi. Ayrıca, Macron ve diğer bazı Batılı liderlerin bu korkunç terör saldırısının sponsorları olduğunu belirtti ve bu durumun affedilemez olduğunu vurguladı. Medvedev, bu liderlerin artık Rusya'nın basit olmayan düşmanları olduğunu ifade etti.

Moskova'daki terör saldırısı

Moskova'daki "Crocus City Hall" konser salonunda 22 Mart akşamı gerçekleşen terör saldırısında, silahlı kişilerce salona rastgele ateş açıldığı belirtilmişti. Sosyal medyadaki paylaşımlarda bu görüntüler paylaşılmıştı. Saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 144 olarak açıklanmıştı. Şimdiye kadar saldırıyla ilgili olarak 11 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA