Sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karara göre, ülkede 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de duyurulan karara göre, sağlık alanında talep edilen bölgelere 36 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

28 maddelik değişikliğe göre serbest diş hekimleri muayenehanelerinde bir diş hekimi daha çalıştırabilecek.

Ebeler normal doğuma girebilecek

Ebelerin görev ve yetkileri yeniden düzenlendi. Artık ebeler, gebeliğin tespiti, takibi ve muayene süreçlerinde aktif rol alacaklar ve normal doğum yapabilecekler. Ayrıca doğum anında küçük tıbbi müdahaleleri gerçekleştirebilecekler.

İlaçların ruhsatlandırması hızlanacak

Düzenleme kapsamında ilaç tedarikine ilişkin mevzuat, Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirildi. Ayrıca ilaç ruhsatlandırma süreci de hızlandırıldı.

Yasanın bir parçası olarak, yan dal uzmanlığını teşvik etmek amacıyla ödemeler artırılacak. Bununla birlikte, hastanelerde daha verimli ve nitelikli hizmet sunulabilmesi için koordinasyon merkezleri kurulacak.

Sağlık camiamıza hayırlı olsun!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA