Bu yeni platform, sağlık personelinin işlerini kolaylaştırmak ve süreçleri hızlandırmak amacıyla hayata geçirildi. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen EKİP, bakanlığın merkezi, taşra ve yurt dışı teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlardaki tüm işlemleri kapsıyor.

EKİP, işe alım, atama, görevlendirme, nakil, yer değişikliği, emeklilik, özlük, maaş, hizmet puanları gibi işlemleri içeriyor. Ayrıca, özel sağlık tesislerinin ruhsatlandırma süreçleri, hekim kadroları, çalışan hekim bilgileri, personel ayrılış-başlayış işlemleri, sağlık kuruluşu mahal listeleri, donanımlar ve denetim işlemleri gibi süreçler de EKİP üzerinden takip edilebilecek.

Platform aynı zamanda sağlık çalışanları için bir sosyal ağ görevi de üstlenecek. Sağlık personeli, özlük işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecekleri gibi, takvim, metin, fotoğraf veya video paylaşımı, eğitim materyalleri, grup oluşturma, etkinlik duyuruları, anketler, mesajlaşma, kariyer bilgileri paylaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi özelliklere erişebilecekler.

EKİP'e, Sağlık Bakanlığı çalışanları ve bakanlıkça diploması tescil edilmiş sağlık çalışanları, kurumsal e-posta adresi, e-imza veya e-Devlet şifreleriyle erişim sağlayabilecekler.

Kaynak: AA