Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, e-ticaret siteleri üzerinden cep telefonu, oyun konsolu gibi ürünleri ilana koyan kişileri sahte banka dekontuyla dolandıran bir çeteyi takibe aldı. Çetenin Kocaeli, Balıkesir ve İstanbul’da toplam 16 kişiyi yaklaşık 400 bin TL dolandırdığı belirlendi.

SAHTE DEKONT UYGULAMASI KULLANILDI

Çetenin üyelerinin, ilan sahipleriyle sahte telefon numaraları üzerinden iletişime geçtikleri, ürünleri satın almak için yüz yüze buluştuklarında yanlarında nakit para olmadığını, ödemeyi banka yoluyla yapacaklarını söyledikleri ortaya çıktı. Bu şekilde ilan sahiplerinin banka hesap bilgilerine ulaşan şüphelilerin, bir uygulama aracılığıyla hemen sahte dekont düzenledikleri tespit edildi. Bazı şüphelilerin ise sahte dekont yöntemiyle yemek yediği işletmelerden, yolculuk yaptıkları taksilere kadar vatandaşları dolandırdıkları öğrenildi.

5 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON

Çetenin faaliyetlerine son vermek için Kocaeli, İstanbul ve Iğdır illerinde eşzamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri, 5 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte banka dekontu, sahte kimlik, sahte telefon numarası, cep telefonu ve sim kart ele geçirildi.

Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hediye fikirleri Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hediye fikirleri

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Gölcük Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Y.E.T, S.T, D.K, M.A ve B.A, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA