Doğadaki en güçlü tok tutucu besinlerden biri olan yumurta, uzmanlar tarafından Ramazan ayında sahurda tüketilmesi şiddetle tavsiye edilir. İçeriğinde yüksek oranda vitamin ve mineral barındıran yumurta, bazı kişilerde alerjiye neden olabilir. Alerjisi olmayanlar sahurda 2 tane tüketebilir.

Beyin Sağlığı ve Yumurta

Yumurta, sinir hücrelerini güçlendirerek beyin fonksiyonlarını artırır ve hafızayı destekler. Stres, depresyon ve yorgunluk gibi durumları azaltarak vücudu daha enerjik hale getirir.

Göz Sağlığına Etkisi

Lutein içeriğiyle göz sağlığını destekleyen yumurta, düzenli tüketildiğinde görme kalitesini artırabilir.

Kemik ve Kas Sağlığı

Yumurta, D vitamini emilimini artırarak kas ve kemik gelişimine katkıda bulunur. Oruç sürecinde vücut ağrılarını azaltabilir ve vitamin eksikliklerini giderir.

Saç ve Deri Sağlığı

B vitamini kompleksi açısından zengin olan yumurta, saç köklerini güçlendirir ve deri sağlığını yeniler.

Karaciğer Üzerindeki Etkileri

Yumurta, fosfolipit içeriği sayesinde karaciğer yağlanmasını önler ve karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı olur.

Kolesterol ve Kalp Sağlığı

Yumurta, kötü kolesterol içermez ve kalp-damar hastalıklarının önlenmesine yardımcı olurken, vücut kolesterol seviyesini de düşürür.

Kanser Riski ve Yaşlanma

Günlük yumurta tüketimi, kanser riskini azaltabilir ve yaşlanmayı geciktirebilir.

Yumurta, sahur sofralarının olmazsa olmazı olarak, oruç sürecini rahat geçirmenize yardımcı olacak birçok fayda sunar. Ancak, alerjisi olanlar için tüketimi önerilmez ve herhangi bir alerjik reaksiyon durumunda tüketimine ara verilmesi tavsiye edilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ