X adlı sosyal medya platformunda devlet kurumlarının logoları kullanılarak yapılan dolandırıcılık son zamanlarda artış gösterdi. Özellikle bazı bankaların yanı sıra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) logolarının sahte ilanlarda kullanılması dikkat çekti. Bu tür reklamlar, "Banka hesap kesintileri, kart aidatı iadesi, puan kazanma, kredi alma, çekilişlere katılma" gibi çeşitli vaatlerle vatandaşları cezbetmeye çalışıyor.

whatsapp-gorsel-2023-11-27-saat-11.47.42_14700f34

Büyükçekmece’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kamyon devrildi Büyükçekmece’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kamyon devrildi

Mağdurlar, bu tür reklamlara tıklayarak bankaların veya ilgili kurumların resmi sitelerine yönlendirildiklerini düşünüyor. Ancak asıl durum farklı ilerliyor; vatandaşlar bilgilerini girdiklerinde dolandırıcılar, gerçek banka hesaplarına erişim sağlayabiliyor. Dolandırıcılar, vatandaşın cep telefonuna gönderilen şifreyi de kullanarak hesapları boşaltabiliyor ve hatta kredi çekip borçlandırabiliyorlar.

whatsapp-gorsel-2023-11-27-saat-11.47.33_5608948a

 Uzmanlar, benzer platformlarda bu tür yanıltıcı ilanları engellemek için denetim mekanizmalarının olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ilgili kurumların X gibi platformlara cezai yaptırımlar uygulamasının önemine dikkat çektiler. 

Kaynak: HABER MERKEZİ