Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren önemli bir değişiklik yapılacak. Takım sayısı 32'den 36'ya çıkarılacak ve ek bir kontenjan oluşturulacak. Türk temsilcileri bu kontenjanı yakalayabilmek için sezon başında iyi bir başlangıç yapsalar da sonrası haftalarda gelen başarısız sonuçlar sonrası şanslarını kullanamadı.

Lille

Ntvspor'un haberine göre; UEFA'nın belirlediği yeni düzenlemede, beşinci sırada bulunan ülkenin liginden bir takımın ekstra kontenjana sahip olacağı açıklandı.

Bu kapsamda, mevcut durumda Fransa ligi dördüncüsü konumunda bulunan Lille takımı, söz konusu kontenjanı elde ediyor.

Şampiyonlar Ligi 1

Milliyet Gazetesi'nin aktardığına göre, UEFA'nın kararıyla Şampiyonlar Ligi eleme turlarından gelecek takım sayısı artırılarak ikinci bir kontenjanın da açılacağı belirtiliyor.

Şampiyonlar Ligi 2

Diğer iki yeni ekibin belirlenmesinde, bu sezon elde ettikleri başarılar dikkate alınacak. UEFA Ülke Puanı'nda bu sezon en yüksek puanı toplayan iki ülkenin lig şampiyonlarından birer takıma, doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı tanınacak.

Alanyaspor, Serdar Dursun ile 2 yıllık sözleşme imzaladı Alanyaspor, Serdar Dursun ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Şampiyonlar Ligi 3

Türkiye, Avrupa kupalarında sezon başlangıcında oldukça etkileyici bir performans sergilemiş ve bu sıralamada bir süre birinci sırada yer almıştı.

Ancak önce Beşiktaş ve Adana Demirspor'un elenmesi, ardından Galatasaray'ın başarısız sonuçlar almasıyla Türkiye'nin sıralaması 8. sıraya kadar geriledi. Bu durum, Türkiye'nin ekstra takım gönderme şansını kaybetmesine neden oldu.

Dortmund-14

Mevcut duruma göre Roma ve Dortmund ek kontenjanları alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ