Samsung, yapay zekâ özelliklerini daha fazla akıllı telefona ve tablete sunmaya devam ediyor. One UI 6.1 güncellemesi ile birlikte Galaxy AI yapay zekâsına erişebilecek cihazlar listesine yenileri eklendi.

Pamuk şeker kadar hafif gezegen keşfedildi Pamuk şeker kadar hafif gezegen keşfedildi

Hangi Cihazlara Gelecek?

Daha önce listede yer alan Galaxy S23 serisi, Z Flip5, Z Fold5, S23FE ve Tab S9 serisine ek olarak, güncellemeler yayılmaya başladı. Bu kapsamda Galaxy S22 ailesi, Z Fold4, Z Flip4 ve Tab S8 modelleri de Galaxy S23 FE seviyesindeki yapay zekâ özelliklerini kazanacak.

Mayıs Ayında Daha Fazla Cihaz

Mayıs ayının ilerleyen haftalarında ise Galaxy S21 ailesi ve Z Flip3 ile Z Fold3 modelleri de One UI 6.1 güncellemesi alacak. Fakat bu cihazlardaki yapay zekâ özellikleri sınırlı olacak.

Galaxy AI Ne Sunuyor?

Galaxy AI, kullanıcılara canlı çeviriden yuvarlak içine alarak arama yapmaya, not asistanından yaratıcı düzenlemeye kadar pek çok farklı hizmet sunuyor. Sohbet içeriğine uygun olacak cümleler ve kalıplar tavsiye edebilen sohbet asistanı da yapay zekânın sunduğu özellikler arasında yer alıyor.

Neden Sadece Belirli Cihazlarda?

Mobil cihazlarda yapay zekâ çalıştırmak pek kolay değil. Bu nedenle Samsung, bu özellikleri şu an için premium ya da üst sınıfa oldukça yakın cihazlara sunabiliyor. Samsung'un ileride bulut bağlantı gibi alternatif çözümlerle bu durumu değiştirebileceği öngörülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ