Sandıklı’da 19 Kez Aday Olan Çiftçi: Bu Seçimde Kazanacağım

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde çiftçilik yapan Menderes Koçak (62), 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hem köyü Kızılca’nın muhtarlığına hem de Sandıklı belediye başkanlığına bağımsız aday oldu. 1994 yılından bu yana 19 kez farklı seçimlere katılan ancak hiçbirini kazanamayan Koçak, bu seçimde liste başı olduğunu ve hem muhtarlık hem de belediye başkanlığı seçimini kazanacağını iddia etti.

Elektrikli Bisikletle Seçim Çalışması Yapıyor

Kızılca köyünde evli ve 3 çocuk babası olarak yaşayan Koçak, adaylık serüveninin 1994 yılında köyünden muhtar adayı olmasıyla başladığını anlattı. Bugüne kadar 5 kez bağımsız Sandıklı belediye başkan adaylığı, 1 kez bağımsız Afyonkarahisar milletvekili adaylığı, Sandıklı Çay Mahallesi’nden 1 kez muhtar adaylığı, Kızılca köyünden ayrı dönemlerde 2’si ara seçim olmak üzere toplam 10 kez muhtar adaylığı olmak üzere 17 kez aday olduğunu söyledi. Koçak, elektrikli bisikletiyle seçim çalışmalarını yürüttüğünü ve muhtarlık ve belediye başkanlığı seçiminin ikisini de kazanması durumunda belediye başkanlığını tercih edeceğini belirtti.

Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi

‘Her Şey İnsanlık İçin’

Koçak, “1994 yılında köyümden muhtar adayı olarak başladım. Bu 30’uncu yılım. Bağımsızlıktan da vazgeçmedim. Çünkü insanlık kazansın. Her şey insanlık için. 2007 yılında bağımsız milletvekili adayı oldum. Nasip, kısmet olmadı. Bildiğimden hiç sapmadım. 15 seçim atlattım. Bu seçimlerde de belediye başkanlığı ve köyüme muhtar adaylığı olmak üzere çift dikiş sayarsak 19 olacak. Köyün peşini bırakmama nedenim ise yavaş yavaş alt kademeden başlayıp, yukarı doğru gitmek. Amacım, milletvekili olmaktı ama nasip, kısmet olmadı” dedi.

Kaynak: DHA