Şirket, sahibi olduğu sosyal medya platformu Toutiao'daki resmi hesabında "ByteDance'in TikTok'u satmaya yönelik herhangi bir planı olmadığını" ifade etti.

Trthaber'in haberine göre; Bu haftanın başında TikTok, "anayasaya aykırı" olduğunu savunduğu yasaya karşı mahkemede itiraz edeceğini duyurdu.

Tiktok Abd-1

Şirket, Çince karakterlerle "yanlış söylenti" damgalanan bir makale ekran görüntüsünü içeren bir gönderide, "ByteDance'in TikTok'u satışıyla ilgili yabancı basında yer alan haberlerin doğru olmadığını" belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından Çarşamba günü imzalanan "Sat ya da yasaklanacak" tedbirinin yasalaşmasıyla birlikte TikTok, ABD'ye meydan okuduğunu açıkladı.

İntikam peşinde: Rusya, Baltık ülkelerinin düşmanca eylemlerine karşılık verecek İntikam peşinde: Rusya, Baltık ülkelerinin düşmanca eylemlerine karşılık verecek

TikTok, Çin hükümetinin ByteDance üzerinde kontrol iddialarını defalarca reddetmişti.

TikTok'un CEO'su Shou Zi Chew, platformda yayınlanan bir videoda, "Kendimize güveniyoruz ve haklarımızı savunmak için mahkemelerde mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ