Seçil Erzan’ın intihar aramaları ortaya çıktı

Ünlü futbolcuların da aralarında olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen eski banka müdürü Seçil Erzan’ın telefonunda yapılan incelemede, intihar yöntemleri ve suçlu iadesi olmayan ülkeleri aradığı belirlendi. Erzan’ın ayrıca “Nuri Bey” adlı bir kişiyle sildiği mesajlaşmalarında, borçlarından ve tehditlerden bahsettiği görüldü.

Siber Suçlar Uzmanı rapor hazırladı

Kamuoyunda “Yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen dolandırıcılık davasında, 2’si tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Dava dosyasına, sanıkların telefonları ve dijital materyallerinin incelenmesine ilişkin yeni bir bilirkişi raporu girdi. Siber Suçlar ve Güvenliği Uzmanı tarafından hazırlanan 200 sayfalık raporda, sanıklara ait 13 adet dijital materyal ile 8 adet flash bellek ve 2 adet harddiskin çözümlemeleri yapıldı.

Erzan’ın telefonunda 117 bin 334 adet veri

Raporda, sanık Seçil Erzan’ın telefonunda, 117 bin 334 adet mesaj, fotoğraf, video, not, ses kaydı gibi verilerin incelendiği kaydedildi. Erzan’ın telefonunda internet üzerinden yaptığı aramalarda, 15 Mart- 7 Nisan 2023 tarihleri arasında, “Hangi ilaç öldürür”, “Türkiye’ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023", “İsviçre suçlu iadesi", “Suçlu iade etmeyen ülkeler", “intihar çeşitleri", “fare zehiri insanı kaç saatte öldürür", “nasıl intihar edilir", “kendini asma", “bad cat fare zehiri insana zarar verir mi?“, “bilekleri kesmek” gibi aramalar yaptığı tespit edildi. Erzan’ın ayrıca “Nuri Bey” diye telefona kayıtlı bir kişiyle yaptığı mesajlaşmaları sildiği de belirlendi. Bu mesajlarda, Erzan’ın borçlarından, tehditlerden ve pişmanlığından bahsettiği görüldü. Erzan’ın telefonundan silinen, ancak geri getirilen fotoğraflarda ise, ajanda üzerinde isimler ve miktarlar yazdığı, bazı dava dışı isimlerin de yer aldığı görüldü.

65Dc97321A3D381F9Acbdc8B

Diğer sanıkların telefonları da incelendi

Raporda, diğer sanıkların telefonlarında yapılan incelemeler de yer aldı. Sanık Nazlı Can’ın telefonunda, fotoğraflarda ve kağıt üzerine yazılı notlarda, şikayetçilerin isimlerinin yanı sıra; Fatih Terim gibi bazı dava dışı isimlerin de yer aldığı görüldü. Bu kağıtlarda, isimlerin yanına bazen miktarlar, bazen tarih ve notlar yazdığı görüldü. Sanık Atilla Yörük’ün telefonu incelemesinde ise, 3 bin 714 mesaj, fotoğraf, video gibi bölümlerin incelendiği, Whatsapp’ın ve diğer uygulamaların 9 Nisan 2023 tarihinden itibaren yüklendiği, telefonun bu tarihten itibaren kullanılmaya başlandığı değerlendirildi. Atilla Yörük’ün kardeşi olan diğer sanık Ali Yörük’ün telefonu incelemesinde de benzer sonuçlar elde edildi. Raporda, sanıkların telefonlarını değiştirdikleri, bazı uygulamaları silip yeniden yükledikleri, bazı verileri sildikleri veya gizledikleri belirtildi.

Davanın seyri nasıl olacak?

Dolandırıcılık davasında, sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde devam edilecek. Sanıkların, mağdurlardan toplam 200 milyon TL civarında para aldıkları iddia ediliyor. Sanıklar, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “suç örgütüne üye olmak”, “resmi belgede sahtecilik” gibi suçlardan 5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: DHA