Akbank müşterileri haberleri olmadan hesaplarından para çekildiğini ileri sürdü! Akbank müşterileri haberleri olmadan hesaplarından para çekildiğini ileri sürdü!

Ekonomi yönetimi, önceden vazgeçtiği 947 milyarlık vergi istisna ve muafiyetin bir bölümünü iptal ederek KDV ile ÖTV'lerde artışa gideceği iddia ediliyor. Bu adımın sonucunda vatandaşlar için 500 milyarlık ek bir yük getireceği belirtiliyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Seçimlerden sonra, iktidarın bütçe giderlerini karşılayabilmek için Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) gibi birçok vergide değişiklik yapacağı ifade ediliyor.

Ayrıca, devletin daha önce almaktan vazgeçtiği ya da iade ettiği vergi ve gelirlerin bir kısmının tahsilatına yeniden başlanacağı belirtiliyor. Tüm bu değişiklikler için seçimlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) vergi düzenlemesi tasarısının sunulması bekleniyor.

Bu yıl devletin vazgeçeceği vergi ve gelirlerin toplamı 947 milyar lirayı geçiyor. Eğer bu kaynağın yarısı toplanırsa, vatandaşların cebinden yaklaşık 500 milyar lira çıkacak ve devletin kasasına girmesi bekleniyor.

KDV ve ÖTV oranları artacak

Ayrıca, seçimlerden sonra yüzde 20'nin altında kalan ürün ve hizmetlerdeki KDV oranları ile ÖTV'de yapılacak artışlar da dikkate alındığında, vatandaşların yeni zamlarla karşılaşması bekleniyor.

Türkiye'de KDV'de muafiyet ve istisnalar dışında genellikle yüzde 1, yüzde 10 ve yüzde 20'lik oranlar uygulanıyor. Ancak, iktidarın, temel gıda maddelerinden oluşan yüzde 1'lik gruptaki bazı ürünlerin KDV oranını yüzde 10'a, yüzde 10 olan giyim, atık su, köprü ve otoyol geçiş ücretleri gibi bazı mal ve hizmetlerin KDV oranını da yüzde 20'ye çıkarması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ