Yerel seçimlerin ardından Meclis'in ana gündem maddelerinden biri yeni anayasa olacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un sürekli vurguladığı yeni sivil anayasa için çalışmalar, 31 Mart'tan sonra hız kazanacak. Yeni anayasa için tüm siyasi partilerden mutabakat aranacak.

Trthaber'in haberine göre: Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerel seçimlere kadar yasama çalışmalarına ara verdi. 31 Mart'tan sonra ise gündemde yeni ve sivil bir anayasa olacak. Bu kapsamda çalışmalar hız kazanacak ve siyasi temaslar artacak. ..

Uzun yıllardır talep edilen yeni ve sivil anayasa, Meclis'in 28. dönemi ile birlikte ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Bu yönde somut adımlar atılmaya başlandı

Yeni anayasa, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un siyasi partilere yaptığı nezaket ziyaretlerinde de gündeme geldiği bildirildi.

Kurtulmuş, öncelikle Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Daha sonra ise sırasıyla CHP, İYİ Parti, Gelecek ve Saadet Partileri'ni ziyaret etti.

Yol haritası üzerine istişare yapılacak

Toplantılarda, anayasa çalışmalarında usul ve esasların belirlenmesi konusu ele alındı. Yeni ve sivil anayasa için takip edilecek yol haritası üzerine istişareler yapıldı.

Seçim sonrasında Kurtulmuş'un yeni anayasa konulu temaslara başlaması bekleniyor.

Meclis'te grubu olan tüm partilerden temsilcilerin yer aldığı bir çalışma grubunun kurulması gündemde. Yeni ve sivil anayasa için Meclis'te geniş mutabakat sağlanması amaçlanıyor.

Muhalefetin önerileri dinlenecek

Muhalefetin önerileri alınırken, anayasa değişikliği hazırlıkları da göz önünde bulundurulacak.

Çift yönlü ilerleyecek çalışmalara; üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin katılımı da sağlanacak. 

Kaynak: HABER MERKEZİ