Şırnak'ta jandarma tarafından düzenlenen bir operasyonda, terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan aranan ve Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdiği belirlenen 'Dorşin Botan' kod adlı kadın terörist Ç.G. yakalandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Ç.G.'nin terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan YPS'nin faaliyetlerini yönetmek ve seçimlere müdahale etmek üzere görevlendirildiği belirtildi.

Ankara'da aranan 877 kişi yakalandı Ankara'da aranan 877 kişi yakalandı

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 21 Mart tarihinde gerçekleştirdiği operasyonda, 'Dorşin Botan' kod adını kullanan ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan aranan Ç.G. isimli kadın teröristin, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yaptığı tespit edilerek yakalandı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Ç.G.'nin terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan YPS'nin faaliyetlerini yönetmek ve seçimlere müdahale etmek amacıyla görevlendirildiği belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Dorşin Botan(K) Ç.G, 2009 yılında bölücü terör örgütüne (BTÖ) katılarak terör faaliyetlerine başlamış, Kuzey Irak Gare alanında bulunmuş, 2011 yılında Kandil'de, 2015-2017 yılları arasında Suriye/Derik bölgesinde sözde karargahta sorumlu düzeyde YPJ komutanı olarak görev yapmış, daha sonra 2019-2020 yıllarında sözde Şengal saha komutanı olmuş ve BTÖ faaliyetlerini sürdürmüştür. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan başarılı operasyon sonucunda yakalanan Dorşin Botan(K) Ç.G, Şırnak Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecek ve terör örgütlerine karşı her zaman en etkin mücadele verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA