31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı bugün başlıyor. Seçmenler, nerede oy kullanacaklarını YSK’nin internet sitesi, e-Devlet, mobil uygulama veya çağrı merkezi aracılığıyla öğrenebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Aralık 2023’te ilan ettiği seçim takvimine göre, bugün seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlıyor. Seçmen bilgi kağıtları, seçmenlerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını gösteriyor. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı, 24 Mart Pazar günü tamamlanacak.

Seçmen bilgi kağıdı yanında bulunmayan seçmenler de oy kullanabilecek. Seçmenler, seçmen bilgi kağıtlarını alamadıkları veya kaybettikleri durumlarda, nerede oy kullanacaklarını YSK’nin internet sitesinden (https://www.ysk.gov.tr), e-Devlet’ten (https://www.turkiye.gov.tr), YSK’nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması’ndan veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi’nden sorgulayabilecek.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİME KATILACAK SİYASİ PARTİ SAYISI 34

YSK, seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısını da 36 olarak belirlemişti. Ancak Yenilik Partisi ve Genç Parti, seçimlere katılmayacaklarını YSK’ye bildirdi. Böylece seçime katılacak siyasi parti sayısı 34’e düştü.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 20 Şubat’ta il ve ilçe seçim kurullarına adaylık listelerini teslim etti. Seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de 27 Ocak’ta YSK Başkanlığında yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ