İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe Kilit Harekât bölgesinde şehit düşen askerlere karşı sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen provokatif paylaşımlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, sosyal medyada Bölücü Terör Örgütü'nü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgileri alenen yayarak toplumu etkilemeye çalışan 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısının tespit edildiğini duyurdu.

Bakanlığın yaptığı açıklamada, 95 şüphelinin yurtdışında olduğunun belirlendiği ve haklarında adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 15 şüpheliye yönelik operasyonlar gerçekleştirildiği ve bunlardan 6'sının yakalandığı belirtildi. Diğer 9 şüpheliyle ilgili çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

110 hesap yönetici ve kullanıcısının 98'i BTÖ propagandası yapmaktan, 12'si ise provokatif bilgileri yaymaktan dolayı hukuki işlemlere tabi tutuldu. Bakan Yerlikaya, ülke birliğine zarar veren bu tür sosyal medya faaliyetleriyle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

Kaynak: DHA