Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında gerçekleşen video telekonferans toplantısında, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki güncel duruma dair bilgiler paylaşıldı.

Bakan Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatları sonucunda 78 hedefin imha edildiğini, 77 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bu operasyonlarda mağara, barınak ve petrol tesislerinin hedef alındığı ifade edildi.

Ayrıca, toplantıda 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekat bölgesinde meydana gelen çatışmalarda 9 askerin şehit olduğu ve 23 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bakan Güler, şehitler için Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, terörle mücadelenin artan bir tempoyla devam edeceğini vurguladı.

Operasyonların amacının terör örgütlerini kaynağında yok etmek olduğu, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Bu çerçevede, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı taarruzi bir ruhla mücadele edileceği ifade edildi. Bakan Güler, elde edilen başarıların şehitler ve gazilere ait olduğunu vurgulayarak, terörle mücadelenin devam edeceğine dair kararlılığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ