İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr'in dünkü haberine göre, sel felaketi ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletiyle Hürmüzgan eyaletini etkiledi. Bu bölgelerde yaşanan selin yol açtığı zararlar ve etkilerle ilgili detaylar haberde yer aldı.

Sistan-Beluçistan Kriz Merkezi Başkanı Mecid Muhibbi, resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, sel sırasında tren yolunda çalışan 3 işçinin suya kapılarak yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Sistan-Beluçistan Çevre Ajansı'nın dünkü açıklamasında, selin timsahların doğal yaşam alanlarından çıkmasına ve şehirlere inmesine neden olduğu belirtildi. Bu durumda, 5 yaşındaki bir çocuk da dahil olmak üzere 5 kişinin daha yaşamını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Crocodylus palustris olarak bilimsel adlandırılan ve bataklık timsahı olarak da bilinen bu tür, genellikle İran'ın güneyi ve Hindistan'da yaşam alanı buluyor.

Iran Timsah Haber

Gürcistan sokaklarında kaos devam ediyor Gürcistan sokaklarında kaos devam ediyor

Eyalet sakinlerinden, sel suları tamamen çekilene kadar bataklık, sulak bölgeler ve yaban hayatı yaşam alanlarının yakınlarına gitmemeleri istendi.

İran Kızılayı, dünkü açıklamasında iki otobüste mahsur kalan 43 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'ı vuran fırtına, salı günü İran'a ulaşmıştı.

BAE'de 24 saatten kısa sürede yağış miktarı 254,8 milimetreye ulaşmıştı. Bu, ülkede 75 yıldır görülen en yüksek yağış miktarı olarak kayda geçmişti.

Dubai'de birçok yol sular altında kalırken, uçuşlarda da aksamalar yaşanmıştı. Sel felaketinde BAE'de bir, Umman'daysa 10'u çocuk 20 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Kaynak: AA