Sandıktan çıkan sonuçlara yapılan itirazlar inceleniyor, partilerin başvuruları karara bağlanıyor.

Trthaber'in haberine göre; Yüksek Seçim Kurulu (YSK), il ve ilçelerdeki itirazları değerlendirmek üzere toplandı.

Büyükçekmece’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kamyon devrildi Büyükçekmece’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kamyon devrildi

Kütahya İl Seçim Kurulu'nun verdiği geçersiz oyların yeniden sayılması kararına, seçimi kazanan CHP itiraz etti. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, bu itirazı reddetti.

İtirazlar karara bağlanıyor

CHP, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan seçimlerin yenilenmesi kararına itiraz etti, ancak YSK bu talebi reddetti. Bu nedenle Pınarbaşı ilçesinde seçimler yeniden yapılacak.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde ise MHP'nin itirazı sonucunda seçimlerin iptal edilmesine karar verildi. MHP, seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulu'na başvurmuştu. Değerlendirme sonucunda Kurul, seçimlerin yenilenmesine karar vererek, yerel seçimin 2 Haziran'da tekrarlanacağını duyurdu.

Kırklareli'nde belde seçimi yenilenecek

Kırklareli'nin Büyükkarıştıran beldesinde, sadece "kısıtlı iki kişinin oy kullandığı" gerekçesiyle seçimin yenilenmesi için başvuru yapıldı. İl Seçim Kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul ederek seçimin yenilenmesi yönünde karar aldı.

Şanlıurfa'nın Hilvan ve Siverek ilçelerinde de seçimlerin tekrar edilmesine karar verildi. Bu kararlar, ilgili seçim bölgelerinde yaşananlar ve yapılan başvuruların ardından alındı. Yeniden yapılacak seçimlerle ilgili tarih ve detaylar daha sonra duyurulacak.

Van için gerekçe açıklandı

YSK, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, "Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğini taşıdığı anlaşılmaktadır" denildi.

Seçim sonrası partilerin başvuruları aşama aşama ele alınıyor. Takvime göre, il seçim kurullarının bugün saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kurullarının itirazlarını sonuçlandırması gerekiyor. 

İtiraz süreci 10 Nisan'da bitecek

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

14 Nisan saat 17.00'ye kadar ise olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Bu süreçte, seçimle ilgili tüm itirazların sonuca bağlanması bekleniyor. Kesin sonuçlar, Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak ve seçim süreci tamamlanmış olacak

Kaynak: HABER MERKEZİ