Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde servis ücretlerini denetledi. Yapılan denetimde, fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgilerinin eksik olduğu ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmadığı tespit edildi. Ancak servis ücreti alındığı belirlenen işletmeye 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Kur artışı faizin altında kaldı, KKM’de hızlı düşüş başladı Kur artışı faizin altında kaldı, KKM’de hızlı düşüş başladı

Trthaber'in haberien göre; Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde denetimlerini sıklaştırdı. İşletmelerin servis ücretleri özellikle incelendi ve kontrol edildi.

Fiyat listelerinin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yerleştirilmesi zorunlu hale getirilmişti.

Gıda işletmelerinin bu düzenlemeye uyumu, uygulamanın 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte Bakanlık tarafından yakın takibe alındı

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bir kafe zincirine ait işyerinde denetim yapıldı. Denetimde, fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin bulunmadığı ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmamasına rağmen, servis ücreti alındığı tespit edildi. Bu durum üzerine işletmeye toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Fiyat listesi olmayan işletmeye ceza

Fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin yaygın ve yoğun denetimler devam edecek. Her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ