Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından aday gösterilen eski futbolcu Gökhan Zan, hakkında çıkan ses kayıtlarının ardından TİP tarafından adaylıktan ihraç edilmesine rağmen seçim çalışmalarını parti amblemiyle sürdürüyor.

Erdoğan ile Bahçeli seçim sonrası ilk kez görüşecek Erdoğan ile Bahçeli seçim sonrası ilk kez görüşecek

Halkın yürüyüşü durdurulamaz

Zan'ın sosyal medya hesabında dün paylaştığı bir videoda, "Yolumuz açık olsun, halkın yürüyüşü durdurulamaz…" yazısı kullandığı görülürken, tweetin yorumlara kapalı olması da dikkat çekti.

Zan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adaylıktan çekilmeyeceğini ve 'halkın adayı' olarak seçimlere gireceğini duyurmuştu. Zan, "Beni bu göreve layık gören Hatay halkına karşı sorumluluğum var. Onların umutlarını ve hayallerini yıkmayacağım." ifadelerini kullanmıştı.

TİP ise yaptığı açıklamada, Gökhan Zan'ın adaylıktan ihraç edildiğini ve seçimlerde kendisine destek vermeyeceklerini duyurdu. Partinin açıklamasında, "Zan'ın ses kayıtlarında dile getirdiği görüşler, TİP'nin ilkelerine ve değerlerine aykırıdır." denilmişti.

Ne olmuştu?

Gökhan Zan, TİP tarafından aday gösterildikten sonra ortaya çıkan ses kayıtlarında, AK Parti ve MHP'ye yakın isimlerle görüştüğü ve onlardan destek istediği iddia edilmişti. Zan, bu iddiaları yalanlamış ve ses kayıtlarının montaj olduğunu savunmuştu.

Şef Recep İncecik’ten Tuzda Tavuk Dolması ile Şam Fıstığı Hoşafı ve Nar Hoşafı tarifi Şef Recep İncecik’ten Tuzda Tavuk Dolması ile Şam Fıstığı Hoşafı ve Nar Hoşafı tarifi

Kaynak: AA