Bu sezon LaLiga'nın alt sıralarında bulunan ancak düşme hattından da 9 puan uzakta olan Sevilla, gelecek sezona damgasını vuracak bir kadro oluşturmanın hesaplarını yapıyor.

Ntvspor'un haberine göre; Avrupa'nın büyük kulüplerinden Sevilla'nın, transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için Real Madrid'den Arda Güler ve Barcelona'nın 18 yaşındaki genç yeteneği Marc Guiu'yu transfer etme isteği bulunuyor.

Sevilla Sportif Direktörü Victor Orta'nın, Arda Güler'i geçen yaz da istediği ancak genç futbolcunun yüksek maliyetinin transferin önüne geçtiği hatırlatıldı.

Sergen Yalçın: Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok Sergen Yalçın: Ödemelerle ilgili hiçbir sıkıntı yok

Geçen zamanın sonrasında 19 yaşındaki futbolcunun Real Madrid'de süre almakta zorlanması, Sevilla'yı Arda Güler'i kiralık olarak kadrosuna katma konusunda harekete geçirdi.

Haberde Arda Güler'in net bir tutum sergilediği vurgulanarak, "Türk futbolcunun kiralık olarak ayrılması durumunda, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceği bir takıma gitmek istediği belirtiliyor. Bu tercihi, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacak olan Sevilla'dan uzaklaştırıyor" şeklinde yorumda bulunuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ