20 Nisan'da saat 01.30 sularında Adana'nın Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı'nda trafik uygulaması yapan polis ekipleri, bir kamyoneti durdurmak istedi.

Ancak sürücü ihtara uymayarak kaçmaya başladı ve kamyonet, yaklaşık 1 kilometrelik bir takip sonucunda Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı devriye ekipleri tarafından önü kesilerek durduruldu.

Kamyonetin Seyhan Belediyesi tarafından kiralandığı belirlendi ve araçtaki 3 şüpheliye Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapılması amaçlandı. Ancak şüpheliler polise direnince ve hakaretlerde bulununca, polis biber gazı kullanarak şüphelileri etkisiz hale getirdi.

Adana 1

Sürücü infaz koruma memuru çıktı!

GBT sorgusunda, araçtaki sürücünün cezaevi infaz koruma memuru Mehmet Ali Ş., yanındaki şahısların ise 'kasten yaralama', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokma' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından kaydı bulunan Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş ve 4 ayrı suçtan kaydı bulunan Ahmet B. olduğu belirlendi.

Şüphelilerden Selahattin Şaş, polise tokat atmak isteyerek belindeki ruhsatsız tabancayı çıkararak "Siz kimsiniz? Sizi geberteceğim" diyerek tehdit etti. Ancak tehdit sonrasında yeniden etkisiz hale getirildi ve tabancası alındı. Bu sırada Ahmet B. ise kaçmak istedi ancak bölgeye takviye olarak çağrılan ekipler tarafından yakalandı.

Irak'ın kuzeyine hava harekatı! 32 terörist vuruldu-İzle Irak'ın kuzeyine hava harekatı! 32 terörist vuruldu-İzle

Adana 2

Arka koltukta uyuşturucu çıktı

Şüpheliler gözaltına alındıktan sonra polis merkezine götürüldü. Araçta yapılan aramada, arka koltukta 28 gram bonzai bulundu.

Selahattin Şaş'ın tabancasına el konulurken, namlusunda 1, şarjöründe ise 15 fişek olduğu tespit edildi.

Sürücü Mehmet Ali Ş.'ye alkollü araç kullanmaktan ceza kesilirken, kamyonet de yediemin otoparkına çekildi.

Polis merkezindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Selahattin Şaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mehmet Ali Ş. ile Ahmet B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana 3

Kaynak: İHA/DHA