Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Shevchenko, dikkat çeken bir adım attı. Bundan böyle Ukrayna'da hakemlerin maç sırasında yalan makinesine bağlanacağı açıklandı, bu karar ülkede geniş tartışmalara neden oldu.

Ntvspor'un haberine göre; Shevchenko, The Athletic'e yaptığı açıklamada, "Yalan makinesini kullanarak hangi hakemlerle çalışabileceğimizi ve hangileriyle çalışamayacağımızı anlamak için daha fazla bilgi edinme fırsatı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Borussia Dortmund PSG'yi yenip avantajı kaptı Borussia Dortmund PSG'yi yenip avantajı kaptı

SShevchenko ayrıca, yalan tespit cihazından geçemeyenlerin bundan sonra hakemlik yapmasına izin verilmeyeceğini de belirtti.

FC Minaj'ın eski menajeri Volodymyr Sharan, geçen yıl önerilen yalan makinesi fikrine karşı çıkarak, "Bu kadarı çok fazla." şeklinde bir tepki verdi.

Ukraynalı eski FIFA hakemi Myroslav Stupar, kararı olumlu karşılayanlardan biri. Stupar açıklamasında, "Bu, hakemliği daha adil hale getirebilir. Bazen hakemler ile belirli kulüplerin temsilcileri arasında tartışmalar çıkabiliyor, bu nedenle bazı maçlarda bu hakemlerin anlaşmazlığın ortaya çıktığı takımların maçlarını değerlendirmediğini belirtmekte fayda var." şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ