Bir haftadır belli aralıklar etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Ankara zor günlerden geçiyor. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Sürücüler kapanan yollarda mahsur kalırken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Yenimahalle'deki bir sitenin alt katları sulara teslim oldu. Bina sakinleri apartmanlarına dolan suları kendi imkânlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Caddelerden akan suların toplandığı sitedeki bir daireyi ise su bastı. Pencereleri ve balkonu kırarak dışarı taşan sel suyu içerideki eşyaları tamamen kullanılamaz hale getirdi. Korku dolu olayda şans eseri can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşları bir kez daha uyardı. Yapılan paylaşımda, “Meteoroloji ve Ankara Valiliği'nden alınan verilere göre; 04.06.2023 tarihinde yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını rica ederiz.” İfadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın