Tayvan'da genç bir adam, 1,3 milyon dolarlık sigorta ödemesi alabilmek amacıyla bacaklarını dondurdu. Tayvan Ceza Soruşturma Bürosu'nun yaptığı açıklamaya göre, 23 yaşındaki bir genç, bacaklarını 10 saatten uzun bir süre boyunca "kuru buz dolu bir kovaya daldırarak" iki bacağını dondurdu ve kesilmesine neden oldu.

Trthaber'in haberine göre; Soruşturmayı yürüten yetkililer, genç adamın arkadaşının, çetelerin peşinde olduğunu iddia ederek onu sigorta dolandırıcılığı yapmaya ikna ettiğini belirtti.

Sağlık personeli garipliği fark etti

Genç adam hastaneye kaldırıldıktan ve ameliyata alındıktan sonra, sağlık personeli, ayaklarında donma olduğunu ancak "çorap veya ayakkabı izi olmadığını" ve yaralanmaların "düzgün ve simetrik" olduğunu belirtti.

Diğer bir şüphe de, genç adamın soğuk bir günde yaptığı bir gezi sırasında donma tehlikesi geçirdiği yönündeki iddiasıyla ilgiliydi. Savcılar, o günkü sıcaklığın donmaya neden olacak kadar düşük olmadığını belirtti.

Genç adamın olaydan kısa bir süre önce, yüksek tutarlı hayat, seyahat ve kaza sigortası poliçeleri satın aldığı ortaya çıktı.

Bacakları kesilen adam ve arkadaşı hakkında soruşturma başlatıldı ve polis, evlerine düzenledikleri baskında plastik bir kova, sigorta belgeleri, kuru buz kutusu, sekiz cep telefonu ve bir tablet bilgisayarı ele geçirdi.

Tayvan Ceza Soruşturma Bürosu'nun açıklamasına göre, 17 Ocak'ta tutuklanan ikili, dolandırıcılık, ağır yaralamaya yardım ve yataklık suçlarından mahkum edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ