Ülke genelinde yapılan "Mercek-17" operasyonları, 4 gün boyunca 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik devam etti. Bu operasyonlar kapsamında 869 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız silaha da el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde 74 ilde gerçekleştirilen "Mercek-17" operasyonlarında, ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik olarak 4 gün boyunca devam eden operasyonlarda 869 şüpheli hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

Operasyonların sonuçlarına göre, 519 ruhsatsız tabanca, 54 kurusıkıya dönüştürülmüş tabanca, 6 uzun namlulu tüfek ve 128 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 707 silah ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Son dakika: Bombalı saldırı hazırlığındaki IŞİD'li yakalandı Son dakika: Bombalı saldırı hazırlığındaki IŞİD'li yakalandı

"Aziz milletimize duyurmak isterim ki; ruhsatsız silah tedarikçileri ve silah kaçakçılarıyla mücadelemiz, sizlerin duaları ve destekleriyle kararlılıkla sürdürülecek. Operasyonlardaki başarılarımızı koordine eden değerli valilerimizi, kaymakamlarımızı, cesur jandarma ve polis teşkilatımızı tebrik ediyorum. Allah size güç kuvvet versin. Milletimizin duaları yanınızda olsun."

Kaynak: HABER MERKEZİ