Amerika’nın uzun soluklu dizisi The Simpsons, yıllar önce yayınlanan bölümlerinde yer alan birçok olayı önceden bilmesiyle akıllara durgunluk veriyor. 34 sezondur izleyici karşısında olan Simpsonlar’ın, 2024 yılı ve sonrası için yeni tahminleri gündem oldu. İşte Simpsonlar’ın en çarpıcı tahminleri…

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104125

UZAYDA KAZA MI OLACAK?

Dizinin 35. sezonunda yer alan Susuzluk Tuzağı: Bir Kurumsal Aşk Hikâyesi isimli 4. bölümde, Bay Burns Persephone adlı bir girişimciye doğum gününde Twitter hediye ediyor. Bu sırada, Burns “Fiyatı kelepirdi, önceki sahibi kendi kendine giden Mars roketi uluslararası uzay istasyonuna çarptıktan sonra satmak zorunda kaldı” diyor. Bu sözler, uzayda büyük bir kaza meydana geleceğine işaret ediyor. Diziyi izleyenler, şirketin eski sahibinin Elon Musk olduğuyla ilgili emin oluyorlar.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104111

DİN PAZARLAMASI PES DEDİRTTİ!

Dizinin 2020 yılında yayınlanan bir bölümünde, dizinin ana karakterleri arasında yer alan Homer Simpson, Kudüs-Mescidi Aksa içindeki Kubbetü’s Sahra’da Peygamber efendimizin miraca yükseldiği Hacer-i Muallak taşı üzerinde 3 dine inanan halka açıklama yapıyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104152

Homer Simpson ‘Hrismüsyahudi’ diye yeni bir dini duyuruyor ve dinlerin tek olması gerektiğini belirtiyor. Kendine Mesih diyerek bir din pazarlığı yapan Homer, uydurma dini “Barış ve tavuk” sloganıyla tanıtıyor. Bu sahne, Mescid-i Aksa’da yaşanan zulüm sonrası sosyal medyada tepki çekiyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104200

TİTANİK FACİASINI ÖNCEDEN BİLDİ

Dizinin 1993 yılında yayınlanan bir bölümünde, Simpsonlar ailecek bir gemi seyahatine çıkıyor. Ancak gemi, buzdağlarına çarparak batıyor. Bu sahne, 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik faciasını önceden tahmin ettiği ileri sürülüyor. Dizide geçen birçok olayın tutmasıyla bir kez daha gündeme gelen Simpsonlar’ın, bu tahmini de tesadüf mü yoksa bilinçli mi yaptığı merak ediliyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104354

SİMPSONLAR AKILLI SAATLERİ YILLAR ÖNCESİNDEN BİLDİLER

1995 yılında yayınlanan 6. sezon 5. bölümde ise akıllı saat görülüyor. İlk akıllı saat üretildiğinde 2013 yılında olduğumuzu düşünürsek, Simpsons bu teknolojiyi 18 yıl öncesinden tahmin edebilmiş…

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104211

SİMPSONLAR UZAYDA BÜYÜK BİR KAZA OLACAĞINI ÖNGÖRDÜLER

The Simpsons’ta yeni bir sahne tüm gözleri üzerine çekti. 35. sezonunun “Susuzluk Tuzağı: Bir Kurumsal Aşk Hikâyesi” başlıklı dördüncü bölümünde yaşananlar gündem oldu. Gündemdeki bölüm, Silikon Vadisi’ndeki ‘başarana kadar numara yap’ felsefesini temsil eden ve Elizabeth Banks tarafından seslendirilen Persephone adlı üniversite terk genç bir CEO hakkında büyük bir parodi belgeseli oldu.Ekran görüntüsü 2023-11-27 104338

Burns’ün sevgilisine “Fiyatı kelepirdi, önceki sahibi kendi kendine giden Mars roketi uluslararası uzay istasyonuna çarptıktan sonra satmak zorunda kaldı.” demesi ise can alıcı nokta oldu. Yani uzayda büyük bir kaza olacak. Dizinin izleyenleri şirketin eski sahibinin Elon Musk olduğundan olduğuna dikkat çekiyor.

SİMPSONLAR FRANSA’DA TAHTAKURUSU SORUNUNU BİLDİLER

TikTok’tan ‘Curiousususer3’ kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kişini Simpsons’ın 24. sezonundaki “Ucuz Kürsü Romanı (Pulpit Friction)” isimli 18. bölümü paylaşarak, “Fransa böcek salgınıyla mücadele ederken Paris’teki tüm kamusal alanlarda tahtakuruların gezindiği görüldü” notunu ekledi. Akıllara geçtiğimiz günlerde Fransa’nın Başkenti Paris’teki sinema salonlarında ortaya çıkan, yakın zamanda metro ve trenlerde de görülmeye başlanan tahtakurularını getirdi. Simpsonlar’ın tahtakurusu sorununu bildiğine yönelik tahmin iddiaları kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104346

SİMPSONLAR SICAKLIK FELAKETİNİ ÖNGÖRDÜLER

Dizinin bir bölümünde, insanlar aşırı sıcaklardan dolayı evlerinden dışarı çıkamazken, bazı sahneler ise bugünün gerçekliğiyle çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Dizinin öngördüğü sıcaklık felaketinin insanları tehdit ettiğini belirtiyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104342

SİMPSONLAR’IN 2023 KEHANETLERİ NELER?

Simpsonlar, 34 sezondur izleyici karşısında yer alan ve senaryosundaki bazı olayların gerçekleşmesiyle şaşırtan bir animasyon dizisidir. Dizi, Matt Groening tarafından Fox Broadcasting Company için yaratılan bir televizyon durum komedisidir. Dizi, Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie’den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin satirik bir parodisidir. Simpsonlar, özellikle geleceğe dair yaptıkları kehanetlerle dikkat çekmektedir. Peki, Simpsonlar 2023 için hangi kehanetlerde bulundu? İşte, Simpsonlar’ın 2023 kehanetleri:

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104406

ENFLASYON VE EKONOMİK KRİZ

Simpsonlar’ın bir bölümünde, tüm dünyayı etkileyen enflasyon ve ekonomik krize dair bir diyalog yer alıyor. Homer Simpson’a yaklaşan bir adam, “Anarşi, Amerika’daki medeniyetin sonu geliyor” diyor. Homer ise buna karşılık olarak, “Amerika batamaz, biz Antik Roma kadar güçlüyüz” diyor. Bunun üzerine adam, Homer’a dünyanın sonunun geldiği bir video gösteriyor. Videoda, açlık ve petrol zirveleri görülüyor. Bu sahne, 2023 yılında yaşanabilecek bir küresel ekonomik çöküşü işaret ediyor olabilir.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104411

ABD VE ÇİN ARASINDAKİ NÜKLEER SAVAŞ

Simpsonlar’ın bir başka bölümünde ise, ABD ve Çin arasında bir nükleer savaş çıkacağına dair bir haber duyuluyor. Dizideki haber spikeri, “Amerika ve Çin’in savaş ilan ettiğini büyük bir üzüntüyle bildiririm. Büyük bir nükleer saldırının bir saat içinde kıyılarımıza ulaşması bekleniyor” diyor. Bu sahne, 2023 yılında iki süper güç arasında patlak verebilecek bir çatışmayı öngörüyor olabilir.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104156

MESCİD-İ AKSA’NIN YIKILMASI

Simpsonlar’ın en çok tepki çeken kehanetlerinden biri de, Mescid-i Aksa’nın yıkılması ve yerine tek dinli bir tapınağın inşa edilmesiyle ilgilidir. Dizinin bir bölümünde, Mescid-i Aksa’nın yıkıldığı ve yerine tek dinli bir tapınağın inşa edildiği görülüyor. Bu sahne, 2023 yılında Kudüs’te yaşanabilecek bir provokasyonu ve dinler arası bir çatışmayı haber veriyor olabilir.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104145

SICAKLIK PANDEMİSİ

Simpsonlar’ın bir diğer kehaneti de, 2024 yılında sıcaklık pandemisi adı verilen bir döneme girilebileceğiyle ilgilidir. Dizinin bir bölümünde, Springfield kasabası, kavurucu sıcaklar nedeniyle felakete sürükleniyor. Dizide, sıcaklığa karşı korunabilmek için bir klimalı alanı sığınak olarak kullanmaları sahnesi yer alıyor. Bu sahne, 2024 yılında küresel ısınmanın etkilerinin artacağı ve insanların sıcaklıktan yaşamlarını yitirebileceği bir iklim krizini işaret ediyor olabilir.

Yunanistan hükümeti ABD’den 20 adet F-35 savaş uçağı alımını onayladı Yunanistan hükümeti ABD’den 20 adet F-35 savaş uçağı alımını onayladı

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104346

THREADS UYGULAMASI

Simpsonlar’ın son zamanlarda gündeme gelen bir başka kehaneti de, Twitter katili olarak adlandırılan Instagram tabanlı uygulaması Threads ile ilgilidir.

Ekran görüntüsü 2023-11-27 104401

Dizinin bir bölümünde, Homer Simpson’ın kulağının Threads logosuna benzediği görülüyor. Bu sahne, 2023 yılında Threads uygulamasının popüler olacağı ve Twitter’ın yerini alacağı bir sosyal medya devrimini öngörüyor olabilir.

Kuş gribi yüzünden Antarktika'da yüzlerce fok öldü! Penguenlere bulaşırsa ekolojik facia yaşanabilir! Foto Galeri: Kuş gribi yüzünden Antarktika'da yüzlerce fok öldü! Penguenlere bulaşırsa ekolojik facia yaşanabilir!

Kaynak: HABER MERKEZİ