Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri su verilemeyecek olan Şırnak’ta vatandaşlardan tasarruflu kullanım istendi.

Şırnak’ta içme suyu isale hattında DSİ tarafından yapılacak olan rehabilitasyon çalışması nedeniyle 3 gün boyunca su kesintisi uygulanacak. Şırnak Belediyesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mijin isale hattında yapılacak olan onarım çalışmaları sebebiyle Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri mevcut hattın su veremeyeceğini bildirdi.

Belediye, vatandaşların mağdur olmaması için içme suyunu dikkatli ve tasarruflu kullanmalarını önemle rica etti. Açıklamada, “DSİ tarafından, Şırnak içme suyu isale hattı rehabilitasyonu kapsamında Mijin isale hattın yapılacak olan onarım çalışmalarından dolayı Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri mevcut hattımızda su kesintisi yaşanacaktır. Söz konusu kesintiden dolayı mağduriyetlerin yaşanmaması için üç gün devam edecek olan onarım çalışmaları süresince içme suyunun dikkatli ve tasarruflu kullanılması önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Belediye ayrıca, onarım süresince Şırnak’a Cevizdüzü Toptepe hattından abonelere içme suyu dağıtımının devam edeceğini kaydetti.

(İHA)

Kaynak: iha