Olay, geçtiğimiz günlerde Şişli Okmeydanı’nda meydana geldi. Akşam saatlerinde Ömer A. isimli kişi, yolda yürüdüğü sırada arkasından gelen iki saldırgandan birinin silahlı saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan Ömer A., saldırgandan kaçmak için sekti. Bir binanın girişine sığınan Ömer A.'ya saldırgan, arkasından gelerek ona kurşun yağdırdı. Saldırgan, daha sonra olay yerinden kaçtı.

A W127351 04

Silah seslerini duyan vatandaşlar, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, bacak ve kalçasından beş yerinden vurulan Ömer A.'yı Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırdı. Polis ekipleri ise olayla ilgili çalışma başlattı. Ömer A.'nın üzerinden çıkan çelik yeleği incelemeye aldı.

A W127351 05

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR

Polis, Ömer A.'nın ifadesine başvurmak için hastaneye gitti. Yapılan incelemede, Ömer A.'nın “kasten yaralama”, “6136 sayılı kanuna muhalefet” ve “uyuşturucu madde ticareti yapmak” gibi suçlardan çok sayıda kaydının olduğu belirlendi. Ayrıca, Ömer A.'nın olaydan 10 gün önce de motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına maruz kaldığı, ancak çelik yelek giydiği için yara almadan kurtulduğu, ancak saldırıda yoldan geçen iki kişinin yaralandığı öğrenildi. Polis, saldırganın kimliğini tespit ettiği ve yakalanması için operasyon başlattığı bildirildi.

Kaynak: İHA