Spor Toto Süper Lig'de 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor deplasmanda Sivasspor'la karşı karşıya gelecek. 

Yeni Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcılıklarını Kamil Çetin ve Deniz Caner Özaral yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi de Ozan Ergün olacak. Mücadele beIN SPORTS 1'den naklen yayınlanacak. 

İki takım arasında 34. randevu

İki takım, Süper Lig'de 34. defa karşı karşıya gelecek. Bu rekabette geride kalan 33 maçta Sivasspor 1'i hükmen olmak üzere 8, Trabzonspor'un ise 16 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, 9 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. İki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda toplam 81 gol kez gol sevinci yaşandı. Kırmızı-beyazlı ekip 33 maçta rakip fileleri 34 kez havalandırırken, kalesinde ise 47 gol gördü.

Bjelica'nın ilk maçı

Bordo-mavililer, İstanbul'da resmi sözleşme imzaladıktan sonra Trabzon'a giden yeni teknik direktörü Nenad Bjelica ile ilk karşılaşmasına çıkacak.

Kötü gidişata son vermek istiyorlar

Ligde oynadığı son 3 karşılaşmada 2 mağlubiyet, 1 beraberlik alan Karadeniz ekibi, kötü gidişatına Bjelica ile son vermeye çalışacak.

En son 1 Ekim'de Yukatel Kayserispor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 7 dış saha maçında 5 mağlubiyet, 2 beraberlik alarak 200 günlük sürede galibiyet elde edemedi.

Sivasspor tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyor

Süper Lig'in 29. haftasında Giresunspor deplasmanından eli boş dönen 31 puanlı Rıza Çalımbay'ın öğrencileri ise evinde kazanıp tehlikeli bölgeden uzaklaşmayı hedefliyor.

Trabzonspor'da eksikler

Trabzonspor'da Dorukhan Toköz, Serkan Asan, Edin Visca ve Larsen'in sakatlıkları bulunuyor. Kart cezalıları Gbamin ile Bakasetas da karşılaşmada forma giyemeyecek.

Sivasspor'un eksikleri

Sivas temsilcisinde sakatlığı bulunan Uğur Çiftçi ve Leke James, maç kadrosunda yer almayacak.

SİVASSPOR - TRABZONSPOR

MUHTEMEL 11'LER:

SİVASSPOR: Ali Şaşal, Erdoğan, Aaron, Goutas, Ziya, Cofie, Ulvestad, Saiz, N'Jie, Max Gradel, Yatabare 

TRABZONSPOR: Uğurcan, Peres, Hüseyin, Denswil, Eren, Doğucan, Siopis, Markovic, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Maxi Gomez

HAKEM: Bahattin Şimşek
STAT: Yeni Sivas 4 Eylül Stadı
SAAT: 20.30
YAYIN: beIN SPORTS 1

Editör: Harun Reşit Akçay