Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 kişi daha gözaltına alındı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 kişi daha gözaltına alındı

Otobüs yoldan çıkarak takla attı

Kaza, sabah saatlerinde Malatya-Kayseri karayolunun Yazyurdu mevkiinde meydana geldi. Selim A. yönetimindeki 44 AK 213 plakalı Van Gölü firmasına ait Mercedes marka otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 7 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 24’ü ağır olmak üzere 40 kişi de yaralandı.

Cenazeler ailelerine teslim edildi

Kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi. Serap Hazer (30), Ahmet Çiçek (31), Saide Taş (50), Ahmad Reshad (10), Yusuf Çınar Hazar (9) ve Muhittin Bulun (58) isimli yolcuların cenazeleri, Gürün Devlet Hastanesi’nde yapılan işlemlerin ardından ailelerine verildi. Yaralılar ise çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı

Polis ekipleri, kazayla ilgili inceleme başlattı. Kazaya karışan otobüsün kara kutusunun inceleneceği öğrenildi. Kazanın nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: (İHA)