Olay, Huzur Mahallesi 23. Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlerinin önünde oynayan Aysima Bektaş (7) ve İkra Bektaş (3) isimli kız kardeşlere, tasmalı bir köpek saldırdı. Çocukların çığlıklarını duyan anne Nesrin Bektaş ve komşusu İsa Demir, çocukları kurtarmak için müdahale etti. Ancak köpek, onlara da saldırarak ısırdı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI, KÖPEK BARINAĞA GÖTÜRÜLDÜ

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Numune Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Belediye ekipleri ise köpeği yakalayarak barınağa götürdü.

KÖPEĞİN SAHİBİ ARANIYOR

Köpeğin üzerinde tasma bulunması, sahipli olduğu ve sahibinin elinden kaçtığı ihtimalini doğurdu. Köpeğin sahibinin bulunması için varsa üzerindeki çipten yola çıkılarak araştırma yapılacağı açıklandı. Köpek saldırısında yaralanan İsa Demir, köpeğin sahibinden şikayetçi olacaklarını söyledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

YARALI ÇOCUKLAR KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Köpek saldırısında yaralanan Aysima Bektaş, annesi ve kardeşi ile misafirliğe giderken köpeğin bir anda kendilerine saldırdığını anlattı. Aysima, “Köpek bizi ısırdı, çok korktuk. Annem ve komşumuz bizi kurtardı” dedi. Anne ve çocuklarını kurtarmak isterken yaralanan İsa Demir ise, “Balkona çıktığımda köpeğin çocuğun kolundan ısırmış halde salladığını gördüm. Kemeriyle müdahale ettim ama köpek bana da saldırdı. Hayat kurtarmak için vurmak zorunda kaldım, vicdanım sızladı” diye konuştu.

Kaynak: İHA