Diyanetçilere: Boğaziçi`ndeki Amerikan Ü niversitesi`nde okuyan yoldan çıkmış, dinden kopmuş o öğrencinin bile vebali sizin üzerinizedir. Sorumluluğunuz çok büyüktür. Gençliğin ve halkın her kesimini, onların anlayacağı dilde İslam`a, hidayete, Kur`an`a, ebedî saadete çağırmakla yükümlüsünüz.

Yukarıdaki paragraf, bütün büyük Müslüman sivil toplum kuruluşları, tarikatlar, cemaatler, vakıflar, dernekler için de geçerlidir.

Müslümanlar için geçerli görgü kuralları, bundan bir asır kadar önceki İstanbul adab-ı muaşeretidir. Bütün Müslüman gençlere bu görgü sistemi öğretilmelidir. İstanbul ahlakı, kültürü, adabı, terbiyesi, nezaketi, kibarlığı, inceliği, mürüvveti, fütüvveti... Lisede ve üniversitede okuyan hiçbir Müslüman gencin aha oha moha gibi böğürtülerle konuşmaya hakkı yoktur. Amacımız bütün erkek öğrencilerin küçük beyefendiler, bütün kız öğrencilerin küçük hanımefendiler olmasıdır.

Dinsizlikle mücadele etmeyen sözde dindar

Krizlere sevinmem... Geminin batmasını istemem. Çünkü o geminin yolcularından biriyim.

Bina çökerse, Müslümanlar da enkazın altında kalacaktır.

Dinsizlikle (En uygun ve münasip şekilde) mücadele etmeyen sözde dindar, gerçek dindar değildir.

Dinsizlikle mücadelenin en azı, ona buğz etmektir. Şirke, küfre, nifaka, dinsizliğe buğz ve düşmanlık etmeyenin dini yoktur.

Vazifelerini yapmayan o herifler, dine hizmet etmiyor, hizmetleri köstekliyor, sabote ediyor.

Bendeniz öğrenci yurdu açsam, orada kalan bütün öğrencilerin hepsine, yurtta bulundukları zamanlarda beş vakit namazı ehil bir imamın ardında cemaatle kıldırırım. Bunu yapamazsam yurdu kapatırım.

Erdemli dindar olmalıyız

İyi Müslüman olmak için Kur`an`ın, Sünnetin, Şeriatın emirlerini yerine getirmek, yasaklarından kaçınmak, öğütlerine kulak verip tutmak, İslam ahlakı ile ahlaklı, erdemli dindar olmak gerekir.

Türkiye vatanımızdır, büyük evimizdir, çöplüğümüz değildir. Evini çöplüğe çevirmediğin gibi vatanını da çöplük olarak kullanmayacaksın. Yere bir kürdan, bir kibrit çöpü bile atma.

Başkalarının analarına, karılarına, bacılarına, kızlarına şehvet gözüyle bakan, göz zinası yapan kimseler namuslu, şerefli ve iffetli değildir.

Kadınlara ve kızlara yapılan taciz ve tecavüzlerin en büyük sebebi gazetelerdeki ve TV`lerdeki müstehcen azdırıcı yayınlardır. Bunlar devam ettikçe taciz ve tecavüzler daha da artacaktır. Onlar sebep, taciz ve tecavüzler neticedir.

Her ay 10 kitap satın alınız

İnsanlar ölümden çok korkuyor. Ölüm Allah`ın emridir. Kur`an-ı Kerim`de her canın ölümü tadacağı açıkça bildirilmektedir. Korkulması gereken ölüm değil, kötü ölümdür, yani su-i hatimedir, imansız ölmektir.

Diyanet, uygunsuz kıyafetli kadın ve kızlara hitaben çok kibar ve edebî bir üslupla, kimseyi kırmadan, rencide etmeden bir tesettür risalesi yayınlasa ne olur? Ne kadar agresif dinsiz varsa hepsi ağır şekilde saldırırlar, tahkir ederler. Lakin bunu yine de yapmak vaciptir.

Orta bir bütçeye sahip olan, parası olan Müslümanlara: Her ay on kitap satın alınız. Bunları okumaya vakit ayırınız, bilginizi ve kültürünüzü arttırınız. Kitapların faydalı, hayırlı kitaplar olması gerekir. Lütfen fasa fiso boş ve kof eserler almayınız.

Okullarımız neden iyi değil

Bir insanın zekâsı, olgunluğu, firaseti, sağduyusu, aklı bayramda anlaşılır. Dört saatte gidilen bir yere on iki saatte gidiyorsa, kalabalıktan dolayı gittiği yerde rezil ve perişan oluyorsa,  yollarda anasından emdiği süt fitil fitil burnundan geliyorsa, en sonunda, 'Ah ne eğlendik ne eğlendik' diyorsa o vatandaş vasıflı değildir.   

Eğitim sistemimiz, okullarımız niçin iyi değil? Niçin çocuklarımızı vasıflı Türkiyeliler olarak yetiştiremiyoruz? Aydınlarımız bu konularda niçin ciddî , uyarıcı, aydınlatıcı, yol gösterici, çare ve çözüm teklif eden makaleler yayınlamıyor?

Öğretmen sayısı bir milyon iki yüz bini geçmiş. Daha yüzbinlerce öğretmen alınacakmış.  Milyonlarca işsiz öğretmen olmak için bekliyormuş. Bu sistemle, bu kalite ile iki üçmilyon öğretmen alınsa netice değişir mi? Türkiye`ye, Singapur`da ve Finlandiya`da olduğu gibi başarılı eğitim sistemi, başarılı okullar, başarılı öğretmenler gerekmektedir.