En düşük emekli aylıklarının artırılması hedeflenen düzenleme, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

2023 yılı enflasyon rakamının yüzde 64,77 olarak açıklanmasının ardından memur ve emeklilere yapılacak maaş artış oranları netleşti. Ancak, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaş artış oranının beklentilerin altında kalması kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Bu eleştiriler üzerine harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları, en düşük emekli aylıklarının artırılmasına yönelik çalışmalarını tamamladı. Şu anda 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının artırılması için farklı senaryoların yer aldığı bu çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

Yapılan değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek olan çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek. Bu adım, SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarında iyileştirmeye 

Kaynak: AA