Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarındaki artışın ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e çıkarıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine önceki zam oranı yüzde 37,57 iken, ilave yüzde 5 artışla bu oran yüzde 42,6'ya yükselmişti. Bakan Işıkhan, yapılan bir ek zammın ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı itibarıyla emekli aylıklarındaki artışın yüzde 49,25'e çıkartıldığını belirtti.

Özellikle dezavantajlı grupları istihdama dahil etme konusunu vurgulayan Bakan Işıkhan, aktif iş gücü politikalarını daha etkili hale getirme hedefinde olduklarını dile getirdi. Kısa çalışma ödeneği, özellikle bölgesel ve sektörel sorunlarla mücadelede doğrudan destek sağlayan bir mekanizma olarak ön plana çıktı.

Ayrıca, asgari ücrete yapılan yüzde 100'lük zam ve prim ödeme gün sayısının düşürülmesi gibi adımlarla işçilere yönelik desteklerin devam edeceği belirtildi.

Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamın tüm emeklilere eşit oranda yansıtılarak, ocak ayından itibaren geçerli olacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan, emeklilerin ekonomik ve sosyal refahlarını artırmak adına çalışmaların sürdürüleceğini ve yapılacak ödemelerin Meclis'ten geçmesinin ardından 1 hafta içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ