3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı enflasyon oranı yüzde 64,77 olarak belirlendi. Bu rakamın ardından memur ve emeklilerin maaş artış oranları da kamuoyunda merak konusu oldu. TÜİK'in enflasyon raporuna göre, memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25'lik bir maaş artışı yapılırken, işçi ve Bağkur emeklilerinin zam oranı yüzde 37,57'de kaldı.

Bu durum, beklentilerin altında kalan işçi ve Bağkur emeklileri arasında tartışmalara neden oldu. Ancak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları harekete geçerek düzenleme çalışmalarına başladı. Hazırlıklarını tamamlayan bakanlıklar, memur ve emeklilerin maaşlarını güncellemeye yönelik bir düzenleme üzerinde çalıştı.

En düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 liranın artırılmasını içeren farklı senaryoların bulunduğu çalışma, önümüzdeki hafta yapılacak Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek olan bu çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

Kaynak: AA