Polisten 34 ilde terör operasyonu! 147 zanlı yakalandı-İzle Polisten 34 ilde terör operasyonu! 147 zanlı yakalandı-İzle

İzmir merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Mahzen-13” operasyonlarında; elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı iki ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 25 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde İzmir merkezli olarak Mersin ve Van illerinde "Mahzen-13” operasyonlarının düzenlendiğini açıkladı.

Operasyonlar sonucunda, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderliklerini yaptığı iki ayrı organize suç örgütünün çökertildiği belirtildi. Elebaşları da dahil olmak üzere toplam 25 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Çetelere nefes aldırmayacağız!

Suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekânlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalışmak, esnaflara ait işyerlerini kurşunlamak, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırmak, üçüncü şahıslar adına para tahsilatı yapmak, silah ticareti yapmak, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işlediklerinin tespit edildiği belirtildi.

Operasyonlar sonucunda 16 ruhsatsız tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.

Ali Yerlikaya şunları söyledi;  "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere karşı milletimizin duaları ve desteğiyle mücadele edeceğiz. İzmir Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları her zaman sizlerle.."

Muhabir: SERTAÇ VİRANCIK