Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan KOSGEB İl Müdürü Mahmut Özkaya, Dünya Bankası'nın desteklediği Türkiye Yeşil Sanayi Projesi'nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB işbirliğiyle hayata geçirilen 450 milyon dolarlık bir destek programı olduğunu vurguladı.

Özkaya, bu projelerin sanayi kuruluşları için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, "Sanayi KOBİ'lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" ve "Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Projesi" kapsamında çeşitli desteklerin sağlanacağını açıkladı.

Güneş enerjisi yatırımlarının enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurgulayan Özkaya, ayrıca döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak projelerle karbon emisyonunu azaltmanın yanı sıra üretim verimliliğini artırmanın hedeflendiğini ifade etti. KOBİ'lerin bu projelere katılımını teşvik etmek amacıyla proje başına 14 milyon liraya kadar olmak üzere toplamda 160 milyon dolarlık bütçe ayrılacağını dile getirdi.

"Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Projesi" kapsamında ise işletmelere yönelik 87 milyon dolarlık bir bütçenin ayrılacağını belirten Özkaya, bu desteklerin işletmelerin çevresel etkilerini azaltmalarına ve sürdürülebilir üretim modellerine geçişlerini kolaylaştırmalarına yardımcı olacağını ifade etti.

Kaynak: AA