Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Cevdet Dündar’ın ‘üst soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Halit Kürk ve Ali Kürk ise ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm insanlığın Filistin’e destek olması gerektiğini vurguladı Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm insanlığın Filistin’e destek olması gerektiğini vurguladı

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ NET DEĞİL

İddianamede, olay anına ait görüntülerin bilirkişi incelemesine gönderildiği ancak tarafların kayıt cihazına uygun açı ve pozisyonda bulunmaması nedeniyle maktulün vurulma anı gibi detaylı tespitin yapılamadığı belirtildi. Ayrıca Cevdet Dündar’ın kızlarının, anneleri ile babaları arasında herhangi bir husumet ve geçimsizlik olmadığını ifade ederek, babalarından şikayetçi olmadıkları ancak Halit Kürk ve Ali Kürk’ten şikayetçi oldukları kaydedildi. İddianame, Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak: DHA