Bayram tatilini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirenlerin bir kısmının dönüş yolculuğu devam ediyor.

Bolu kesimindeki otoyolda, İstanbul istikametine doğru seyreden sürücüler, özellikle Gerede, Yeniçağa Köroğlu rampaları, Rüzgarlı, Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli gibi bölgelerde zaman zaman trafik sıkışıklığıyla karşılaşıyorlar. Bunun yanı sıra Gerede-Karadeniz Bağlantı yolunda da benzer görüntüler yaşanıyor.

Otoyoldaki trafik yoğunluğu nedeniyle D-100 kara yolunu tercih eden sürücüler, bu güzergahta da zaman zaman araç yoğunluğu ile karşılaşıyorlar.

İstanbullular dönüşe geçti

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda Ramazan Bayramı tatili nedeniyle başlayan yoğunluk devam ediyor. Marmara Bölgesi'nin güneyi ve Ege Bölgesi'nden İstanbul ve çevre illere araçlarıyla hareket eden tatilciler, otoyolda hareketlilik oluşturuyor.

Özellikle Osmangazi Köprüsü'ne gidiş istikametinde, otoyolun Yalova ve Bursa güzergahlarında zaman zaman yoğunluk artarken, Gemlik-Orhangazi mevkilerinde kilometrelerce araç kuyrukları oluşuyor.

İstanbul'a doğru ilerleyen araçların artmasıyla birlikte otoyol gişelerinde yoğunluk oluşuyor. Trafik ekipleri, tatil süresince köprüler, otoyollar ve kara yollarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artırıyor. Sürücülere, dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Trafik Osmangazi

Kocaeli

Kocaeli kesimindeki Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Tatil dönüşünde trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte özellikle İstanbul'a dönüş yapan tatilcilerin yoğunluğu nedeniyle, Kuzey Marmara ve Anadolu Otoyolu'nda İzmit ilçesinin girişinden itibaren uzun araç kuyrukları oluştu.

Trafik Kocaeli

İstanbul istikametine giden sürücülerin, Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit, Dilovası ve Gebze kesiminde trafik yoğunluğuna sebep olduğu gözlemleniyor. Aynı şekilde, Anadolu Otoyolu'nun Gültepe mevkisi ile D-100 kara yolunun İzmit kent merkezinden geçen kesiminde de araçlar güçlükle ilerliyor.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, yollardaki kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İstanbul istikametindeki Sakarya geçişlerinde ise trafik normal seyrinde ilerliyor.

Düzce

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde, İstanbul istikametine doğru olan araç hareketliliği devam ediyor.

Trafik Düzce

Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı Kartal’da polisten kaçan şahıs çöp konteynerinde yakalandı

Üçköprü, Kaynaşlı ve Düzce gişeleri mevkilerinde yoğunluğun arttığı gözlemlendi. Bolu Dağı Tüneli çıkışı ile 1, 2, 3 ve 4. viyadüklerde ise trafik akıcı yoğunlukta seyrediyor.

Ankara istikametindeki güzergahlarda trafik akışı normal seyrinde ilerliyor. Ancak dönüş trafiğinin yarın ve pazar günü artması bekleniyor.

'Kilit Kavşak'ta yoğunluk artıyor

Bayram tatili seyahati için memleketlerine doğru yola çıkanlar, ulaşımı sağlayan yolların kesişme noktalarından biri olan ve "Kilit kavşak" olarak anılan Kırıkkale'de trafik yoğunluğunu artırdılar.

Trafik Kilit Kavşağı

Özellikle Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Samsun kara yollarında yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle araçlar yavaş ilerlerken, trafik polisleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Karayolları ekipleri de trafik akışının normal seyretmesi için Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşakları geçici olarak trafiğe kapattılar. Kara yolundaki trafik yoğunluğunun pazar günü artması bekleniyor.

Kaynak: AA